Annons:
Etikettwhiskytips
Läst 3355 ggr
[trumman]
1/30/12, 4:58 PM

Whisky + is

Som jag förstått det pajar isen/kylan smakerna och dofterna och gör whiskyn klart undermålig …många kanske t.o.m. skulle säga totalförstörd; stämmer det?

Annons:
[Tassy]
1/30/12, 5:00 PM
#1

Det stämmer att isen förstör. Vissa sorter passar dock bra kylda, då används stenar som legat i kylen.

[trumman]
1/31/12, 9:03 AM
#2

Vilka sorter passar att vara kylda?

t-bird63
1/31/12, 10:35 AM
#3

Vad ni än gör så lägg inte is i en maltwhisky, bara en skvätt vatten för att ta fram alla smaker som ligger dolda i flaskan. Vilken sort som passar med is är nog väldigt personlig, den enda som jag vill ha is till är Grants men det går lika bra utan, man får prova sig fram.

[trumman]
1/31/12, 10:43 AM
#4

Jo du t-bird; använder till 99% enbart en skvätt vatten i min malt, men det är den där 1% jag klurar över. För jag tycker det är riktigt gott ibland med mycket is i glaset…

Fan, det slog mig just, denna ovana kommer sig från tonåren då mor min gjorde fulwhisky med essence och man var fanimej TVUNGEN att ha is :)

[Tassy]
1/31/12, 11:45 AM
#5

Som #3 säger så är det en smaksak vilka man vill ha kylda. Glad

[trumman]
1/31/12, 11:48 AM
#6

#5 Det antog jag också, givetvis, men på dig lät det som att det fanns särskilda sorter :)

Annons:
Upp till toppen
Annons: