Whisky i maten - det är gott
Jag har under ARTIKLAR börjat att botanisera bland Whisky i maten. Det finns massor av recept men det vore himla kul om ni kande tipsa oss. Gärna något som ni har kommit på alldeles själva.
Låt fantasin flöda och fingrarna glöda mot tangentbordet!
Man kan ha Whiskey i mycket. Nu till sommaren passar det bra att ha i en skvätt i marinaden tex. Sedan kan det vara gott med några droppar i tryfflar.
Jag brukar använda Caj P's marinad. Jag lägger i vitlök, basislika, lite timjan, liquide smoke, rödvin och pyttelite Whiskey. Sedan lägger man i köttet så det får gotta sig i alla fall ett dygn.
Man kan byta ut Whisky mot Calvados om man vill. Jag har inte provat men det får ligga som en fundering än så länge!
Råbiff på finmalen nötfärs smaksatt med riven gul lök, salt, peppar, lite fransk senap, kapris o paprikapulver… och som kronan på verket en centiliter god whisky per hekto färs (ungefär). Hur rökig whisky man använder är förstås en fråga om tycke och smak.
Fantastiskt gott, dessutom får det råbiffsmeten att släppa perfekt från skålen man blandar den i 😉