Grillade revbensspjäll med glaze
Nu nalkas grillsäsongen med stormsteg och vi måste hänga på. Här kommer ett smarrigt recept på grillade revbensspjäll med toner av whisky.
Ingredienser:
1 1/2 kg tjocka revbensspjäll 1 tsk salt/ liter vatten 3 svartpepparkorn 1 lagerblad
Gör så här:
1. Gör glazen enligt recept
2. Lägg spjället i en stor kastrull och häll på vatten så att det täcker. Lägg i salt, peppar och lagerblad och låt kok upp. Låt sjuda på svag värme under lock i 30-45 minuter, beroende på tjocklek. Ta upp spjällen och låt dem svalna.
4. Grilla så här:
Grilla spjällen runt om på träkolsgrill. Det tar sammanlagt mellan 10 och 15 minuter. Grilla långt från glöden. Pensla med glaze före servering. Skär upp spjället så att varje bit har ben i sig.
Servera tillbehör efter önskemål. Bakad potatis, Sallad m.m. passar bra.
Nej, tyvärr. Har en son som inte gillar kött. Efter att ha bott på en bondgård och det folket åt biff med pommes och bearneissås, 7 dagar i veckan, så mår han illa av kött. Däremot fisk, älskar han.
Väl mött, Tatsja
Du tittar väl in på Fotboll iFokus?
Jag älskar grillat. Men det är inte roligt att bara göra åt en själv. Så än så länge, äger jag ingen grill
Väl mött, Tatsja
Du tittar väl in på Fotboll iFokus?