Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

00 Whiskyhistoria 01 Skotsk Single Malt, allmän diskussion. 02 Islay and Islands 03 Western och Northern Highlands 04 Speyside 05 Lowlands/Campbeltown 06 Eastern Highlands 07 Midlands 08 Blended Whisky 10 Irländsk Whisky 11 Engelsk Whisky 12 Whisky från Wales 13 Whisky i Norden 14 Whisky från västeuropa utom GB och IRL 15 Östeuropeisk Whisky 16 Japan 17 Asiatisk Whisky - dock ej Japansk 18 Nya Zeeland och Australien. 19 USA och Kanada 20 Övriga världen 25 Bourbon 30 Whiskytips 40 Whiskydrinkar 45 Whiskylikörer 46 Drinkar med whiskylikör 50 Med whisky i maten 51 Whisky till maten 52 Med whisky i baket 60 Omröstningar etc 65 Whiskyprovning 70 Böcker 75 Uttryck och facktermer 80 Samla whisky 90 Off Topic 999 Nyheter ! iFokus
Övrigt

Guinness och whiskey

2009-04-07 08:43 #0 av: Tatsja

Vilken whiskey smakar bäst att bryta ölet Guinness med? Enligt min åsikt är det Black Bush eller Paddy.

 

Guinness, mörkt öl från Irland

Whiskey att bryta  Guiness med.

Förr, när jag gick ut ibland, så var och är min älsklingsdryck Guiness. Varför tar jag upp detta?
Jo, min personliga åsikt är att den är godast med att bryta med whiskey. Speciellt då Black Bush eller Paddy.
Många irländare som jag mött har rekommenderat dessa två. Smaken förhöjs för både öl och whiskey. Black Bush är även gott när man gör Irish Coffee.

Det är två helt olika smaker och upplevelserna ihop med mörkt öl är väldigt givande.

Att dricka whishy rätt, är olika för alla. En del  vill ha den ren, andra med is eller vatten. Sen finns det de som gör som jag. Dricker den med öl.

Jag har provat med andra ölsorter, men bäst är de här två, ihop med Guinnessens mörka mustiga ölsmak.

Både Black Bush och Paddyn är väldigt goda var sig sig utan öl. Jag kan inte säga att den ena är bättre än den andra. Mycket beror på vilket humör jag är på. De är så olika i smak och doft.

 

Undrar om andra tycker som jag. Har ni aldrig smakat varken Black Bush eller Paddy, så gör det. Tror ingen blir besviken om man bara tänker på hur smak och doft är.

Black Bush Whiskey

Black Bush
SMAK
Fyllig, rund smak med lång eftersmak med inslag av malt och sherry.
DOFT
Maltig doft med inslag av sherryfat och nougat.
FÄRG
Gyllene.
ANVÄNDNING
Serveras rumstempererad som avec, eventuellt med en skvätt vatten, eller används som ingrediens till Irish coffee.

Black Bush innehåller 80 procent single malt och lagras upp till 11 år på både bourbon- och sherryfat, för att erhålla en komplex och fyllig attityd. Smakmässigt anas det en viss kryddighet och sötma samt en något nötaktig ton.

Black Bush Special Irish Whiskey är en rik och mörk whisky producerad av världens äldsta destilleri i County Antrim, Ireland. Destilleriet frick sin licens redan år 1608. Den är sammansatt nästan enbart av single malt whisky, vilket placerar Black Bush bland världens Deluxe märken. Malt whisky som benämns Black Bush är lagrad upp till 11 år i noga utvalda sherryfat.

 

Paddy old Irish Whiskey

Paddy
SMAK
Balanserad, ganska mild och rund smak med lång, exotiskt fruktig eftersmak.
DOFT
Nyansrik doft med inslag av honung och frukt (passionsfrukt, päron) och lätt fatton.
FÄRG
Gyllene.
ANVÄNDNING
Serveras vid rumstemperatur som avec eller med is. Namnet Paddy Old Irish Whisky härstammar ifrån Paddy Flaherty, en populär säljare på Cork Distillers Co under 1920-talet.
Den mjuka och lite fruktiga smaken, som känneteckar Paddy, kommer ifrån trippeldestilleringen och lagringen på ekfat. Även en viss sötma kan skönjas.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-04-07 17:04 #1 av: CarpetDiem

Nu borde jag skämmas - egentligen.
Jag har inte inte smakat någon av dessa sorter, dessvärre.

Något som jag absolut aldrig har testat är ju Guiness och Whisky.

Ölen sig själv är ju en smärre middag och precis som du så älskar jag denna, näst intill kolsvarta dryck.
MEN, man får inte ha bråttom.
Det värsta jag vet är när man går ut och det står en Rookie i baren som tror sig veta allt.
Det värsta jag har varit med om när det gäller Guiness var på en bar i Stockholm där bartendern svor över skummet på denna ädla dryck.

Han t.o.m. tog bort kronan med en sked och pumpade på som om det vore en vanlig, stor stark. Ett glas med kolsvart innehåll utan den magnifika skumkronan är inte en Guiness i mina ögon så den byttes ut mot en - stor stark! Han fick ingen andra chans.

På 80-talet var det ju poppis att dricka u-båt. Då provade jag detta med öl och whisky. Funkar nog bra med en blended whisky men en Islay, typ Ardbeg vetesjuttsingen.

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-04-08 08:33 #2 av: Tatsja

Tänk det har jag också upplevt. Men vi var på en krog där tjejen bakom hade vunnit en tävling i att servera Guinness bäst och gjort harpan i skummet. Något man måste tänka på är att beställa och under tiden den hälls upp, hinner man både gå på toa och ta sig ett bloss, skaffa bort. Det ska ta tid för en guinness att hälla upp, sen ska den vara på fat. Hatar dessa som tar fram en flaska.

Eftersom den ölen är så mättande i sig själv, så passar den så bra till whiskey. Man kan ju inte få i sig så många. Ta och testa nästa gång. Tror båda finns på bolaget och är det en välsorterad krog, irländsk, så har de båda två.

Vi var ofta på Limerick vid Sveavägens början, har för mig en krog i närheten hette Tre Backar, det var där hon som var duktig arbetade. Vet att hon slutade för att flytta till irland.

Guinness finns nu att köpa ute i affärerna. Vill man ha den hemma, köp burk. Där sitter skummet kvar i glaset till slutet. Att kunna köpa ett fat, vore inte dumt. Då kunde du och jag och några till, ta lite grillat i trädgården och öl med whiskey.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-04-12 18:43 #3 av: Freke

Guinness och Whisky fungerar alldeles utmärk ihop..

Två mörk färgade drycker som smälter väl tillsammans och man får inga framtunga pannben dagen efter..
Personligen kan jag inte dricka ljus öl just pga framtungt pannben dagen efter, men Guinness eller Murphys eller ja istort vilken Stout som fungerar bra och dagen efter är inget besvär..

 

Hälsn. Freke

Medarbetare på Beroenden.ifokus & Brott.ifokus

Anmäl
2009-04-12 18:50 #4 av: CarpetDiem

Hmmm - är det så det heter. Jag trodde att jag led av migrän varje söndagmorgon Obestämd

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-04-13 07:35 #5 av: Tatsja

Eller också är Ågren på besök dagen efter.

Men jag håller med om att mörkt öl och irländsk whisky har jag aldrig haft besök av ågren dagen efter.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.