Tävling - vem gör den godaste juldrinken?
En liten udda tävling kanske - men finns det så många whiskyrecept man kan koppla till julen? Näää - tänkte väl det. Då är det hög tid att skapa!
Ho-ho-ho…
Finns det någon som kan blanda en JUL-drink till denna söta man, som just nu sitter och smider planer för vilka som ska få julklappar i år.
Jag vet i alla fall att den som gör den godaste juldrinken kommer att få en julklapp.
Förutsättningarna är enkla:
1. Drinken måste innehålla Whisky
2. Den måste också innehålla en ingrediens som man förknippar med jul. Och det ska vara något med smak. Jag godkänner inte en julgran som prydnad för att få till julmotivet.
När sen alla recept har kommit in (senast den 1:a december) kommer vi att ha en omröstning där alla har möjlighet att rösta på sin favorit.
Så börja blanda nu!
Kommer du att testa alla förslagen på en och samma kväll?
Annars hade det ju varit kul om du testade dem och spelade in en video samtidgt. Kanske något för youtube :)
Postar ett gammalt klipp för den som saknar inspiration till juldrinken.
Vänliga hälsningar
Alexander Isaksson
Jodå, jag är så glad så jag var tvungen att boka en biljett till cupfinalen direkt när de släpptes. :D
Vänliga hälsningar
Alexander Isaksson
nämen, en medgnagare! =)
H9/V9 Årsta AIK
"Hade handboll varit enkelt hade det hetat basket"
snart i korpen heter det ;)
H9/V9 Årsta AIK
"Hade handboll varit enkelt hade det hetat basket"
Med whisky är detta en traditionell dryck i Skottland
-i en rejäl Gaelic anda.
Och du kommer inte att bli besviken!
En skål med denna julglädje garanterar att du gör din julfest till en höjdare…
Den kan förberedas i god tid så länge du vispar den igen strax före servering.
Du behöver:
- 6 ägg
- 125g strösocker
- 600 ml vispgrädde
- 350 ml whisky
- 200 ml vit rom
- 450 ml mjölk
- 1 apelsin, 1 citron och 1 lime - rivna
- Muskot
- Kanel
Börja med att separera äggen i gulor och vitor.
I en kyld skål - vispa socker och äggulor tillsammans tills den blir blek och krämig.
I en annan skål vispa äggvitorna till tjockt och vitt skum.
Och i ännu en skål, vispa grädden tills den blir lagom tjock. Inte smör och inte för rinnig.
Vänd ner äggvitorna i äggulan och socker blandningen, vänd sedan i grädden.
Häll detta i en stor Punch skål.
Vispa långsamt i whisky, rom och mjölk.
Täck över och låt stå i kylskåp i minst 2 timmar.
Vispa före servering och strö över rivna skalen, färskriven muskot och lite kanel.
Om det är en kall natt, kommer dina vänner älska dig om du bjuder på denna Toddy.
Hoppas nästan på en riktig vargavinter nu.
Får testa det där - fast i en mindre sats - till vintern.