Annons:
Etikettmed-whisky-i-maten
Läst 3904 ggr
CarpetDiem
4/8/09, 4:17 PM

Whisky i maten - det är gott

Jag har under ARTIKLAR börjat att botanisera bland Whisky i maten. Det finns massor av recept men det vore himla kul om ni kande tipsa oss. Gärna något som ni har kommit på alldeles själva.

Låt fantasin flöda och fingrarna glöda mot tangentbordet!

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Annons:
[LenaB]
4/8/09, 7:39 PM
#1

Man kan ha Whiskey i mycket. Nu till sommaren passar det bra att ha i en skvätt i marinaden tex. Sedan kan det vara gott med några droppar i tryfflar.

CarpetDiem
4/8/09, 9:17 PM
#2

Om man slänger på köttbiten på grillen - blir det inte *poff* då?

Smalmat med andra ord. Hur gör du din marinad - berätta?
Käkade coca cola marinerade fläskkotletter i Kambodja.
Va fasiken - om man kör Whisky o cola - hur blir det då?

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

[LenaB]
4/8/09, 10:53 PM
#3

Jag brukar använda Caj P's marinad. Jag lägger i vitlök, basislika, lite timjan, liquide smoke, rödvin och pyttelite Whiskey. Sedan lägger man i köttet så det får gotta sig i alla fall ett dygn.

CarpetDiem
4/8/09, 11:01 PM
#4

Mums!
Dags i helgen för grillen så detta ska jag ta till mig.

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

[LenaB]
4/8/09, 11:05 PM
#5

Man kan byta ut Whisky mot Calvados om man vill. Jag har inte provat men det får ligga som en fundering än så länge!Glad

CarpetDiem
4/8/09, 11:19 PM
#6

Ååååh - Calvados är smaskigt det också.

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Annons:
Loucar
10/15/09, 8:04 PM
#7

Lägger in en länk till en tråd på vin där det finns lite recept som innehåller Whisky.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

VästkustFia
9/26/13, 10:13 PM
#8

Råbiff på finmalen nötfärs smaksatt med riven gul lök, salt, peppar, lite fransk senap, kapris o paprikapulver… och som kronan på verket en centiliter god whisky per hekto färs (ungefär). Hur rökig whisky man använder är förstås en fråga om tycke och smak.

Fantastiskt gott, dessutom får det råbiffsmeten att släppa perfekt från skålen man blandar den i 😉

Upp till toppen
Annons: