Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

00 Whiskyhistoria 01 Skotsk Single Malt, allmän diskussion. 02 Islay and Islands 03 Western och Northern Highlands 04 Speyside 05 Lowlands/Campbeltown 06 Eastern Highlands 07 Midlands 08 Blended Whisky 10 Irländsk Whisky 11 Engelsk Whisky 12 Whisky från Wales 13 Whisky i Norden 14 Whisky från västeuropa utom GB och IRL 15 Östeuropeisk Whisky 16 Japan 17 Asiatisk Whisky - dock ej Japansk 18 Nya Zeeland och Australien. 19 USA och Kanada 20 Övriga världen 25 Bourbon 30 Whiskytips 40 Whiskydrinkar 45 Whiskylikörer 46 Drinkar med whiskylikör 50 Med whisky i maten 51 Whisky till maten 52 Med whisky i baket 60 Omröstningar etc 65 Whiskyprovning 70 Böcker 75 Uttryck och facktermer 80 Samla whisky 90 Off Topic 999 Nyheter ! iFokus
50 Med whisky i maten

Whisky i maten - det är gott

2009-04-08 16:17 #0 av: CarpetDiem

Jag har under ARTIKLAR börjat att botanisera bland Whisky i maten. Det finns massor av recept men det vore himla kul om ni kande tipsa oss. Gärna något som ni har kommit på alldeles själva.

Låt fantasin flöda och fingrarna glöda mot tangentbordet!

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-04-08 19:39 #1 av: [LenaB]

Man kan ha Whiskey i mycket. Nu till sommaren passar det bra att ha i en skvätt i marinaden tex. Sedan kan det vara gott med några droppar i tryfflar.

Vh LenaB sajtvärd www.mobbing.ifokus.se

Anmäl
2009-04-08 21:17 #2 av: CarpetDiem

Om man slänger på köttbiten på grillen - blir det inte *poff* då?

Smalmat med andra ord. Hur gör du din marinad - berätta?
Käkade coca cola marinerade fläskkotletter i Kambodja.
Va fasiken - om man kör Whisky o cola - hur blir det då?

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-04-08 22:53 #3 av: [LenaB]

Jag brukar använda Caj P's marinad. Jag lägger i vitlök, basislika, lite timjan, liquide smoke, rödvin och pyttelite Whiskey. Sedan lägger man i köttet så det får gotta sig i alla fall ett dygn.

Vh LenaB sajtvärd www.mobbing.ifokus.se

Anmäl
2009-04-08 23:01 #4 av: CarpetDiem

Mums!
Dags i helgen för grillen så detta ska jag ta till mig.

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-04-08 23:05 #5 av: [LenaB]

Man kan byta ut Whisky mot Calvados om man vill. Jag har inte provat men det får ligga som en fundering än så länge!Glad

Vh LenaB sajtvärd www.mobbing.ifokus.se

Anmäl
2009-04-08 23:19 #6 av: CarpetDiem

Ååååh - Calvados är smaskigt det också.

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-10-15 20:04 #7 av: Loucar

Lägger in en länk till en tråd på vin där det finns lite recept som innehåller Whisky.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.