Annons:
Etikettmed-whisky-i-baket
Läst 2851 ggr
jagga-ewe
1/7/10, 1:41 PM

Kokoskakor deluxe

Jag hittade det här receptet nånstans på nätet, men minns inte var. Skrev av det för hand, eftersom skrivaren inte funkade den dan, så jag har ingen ledtråd. Men gott är det!

50g smör
2 ägg
1.5 dl muscovadosocker, ljust
200g kokos (1 påse)
1 dl favoritwhisky

Smält smöret, hälla i kokos och whisky och låt det stå o dra.
Vispa ägg och socker pösigt, men inte för pösigt.
Blanda ner kokosröran i smeten och klicka ut på plåt. Om smeten är för tunn är den vispad för pösigt. Blir inte fina kakor, men kan gärna klickas upp i små formar istället. Smakar lika bra på det viset.
Grädda i 175 grader ca 15 minuter.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Annons:
CarpetDiem
1/15/10, 4:29 PM
#1

WOW - detta är nåt som får mina smaklökar att korva sig i munnen.
Måste testas å det snaraste.

Men vad ska man ha i för whisky? En singelmalt från Islay kan bli lite i tuffaste laget. Däremot en hygglig Single Malt borde funka.
Man kanske inte ens behöver lägga ner så stora pengar på whisky för att det ska smaka gott. En Famous Gouse kanske?

Nä - hem å testa!

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

jagga-ewe
1/15/10, 4:41 PM
#2

Jag brukar använda vad slattar som finns över, har bland annat tagit slut på en Jameson som bara användes till hot whiskey i övrigt. :)

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Upp till toppen
Annons: