Annons:
Etikettmed-whisky-i-maten
Läst 2814 ggr
Bogey
2010-01-22 00:00

Sjömansbiff på oxfilé och whisky

Ännu ett recept. Inte heller detta har jag hunnit prova.

4 port.

1 gul lök
smör till stekning
1dl Caol Ila Whisky
400g Potatis
1 liter Kalvbujong
1 Lagerblad
10 Svartpepparkorn
Salt och nymalen vitpeppar
Maizena till redning
600g Oxfile
Persilja till garnering

Skiva löken och stek i lite smör ca 3 minuter, tillsätt whisky och koka i 2 minuter.

Skiva potatis och tillsätt med buljong, lagerblad och svartpeppar. Sjud tills potatisen är genomkokt.

Sila sedan kokspadet och red det lätt med maizena. Lägg i potatisen och löken igen och ställ åt sidan.

Grilla oxfilén och efterstek den tills innertemperaturen är 58 grader.

Värm potatisen i spadet och servera till oxfilén. Garnera med persilja.

Dryckestips: Caol Ila 12 yo

Annons:
CarpetDiem
2010-02-03 16:02
#1

Wow!

Låter smaskens! Brukar man inte ha bärs i sjömansbiff? Ett par liter eller så. Ska man chansa på i så fall att ta bort bärsen helt och byta ut den mot Coal Ila? "Hick"

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Upp till toppen
Annons: