Etikett: med-whisky-i-maten
Läst 2814 ggr
2010-01-22 00:00
0
Sjömansbiff på oxfilé och whisky
Ännu ett recept. Inte heller detta har jag hunnit prova.
4 port.
1 gul lök
smör till stekning
1dl Caol Ila Whisky
400g Potatis
1 liter Kalvbujong
1 Lagerblad
10 Svartpepparkorn
Salt och nymalen vitpeppar
Maizena till redning
600g Oxfile
Persilja till garnering
Skiva löken och stek i lite smör ca 3 minuter, tillsätt whisky och koka i 2 minuter.
Skiva potatis och tillsätt med buljong, lagerblad och svartpeppar. Sjud tills potatisen är genomkokt.
Sila sedan kokspadet och red det lätt med maizena. Lägg i potatisen och löken igen och ställ åt sidan.
Grilla oxfilén och efterstek den tills innertemperaturen är 58 grader.
Värm potatisen i spadet och servera till oxfilén. Garnera med persilja.
Dryckestips: Caol Ila 12 yo
Annons:
2010-02-03 16:02
0
Annons: