Annons:
Etikettmed-whisky-i-maten
Läst 2796 ggr
Bogey
1/21/10, 11:40 PM

Whiskygravad lax från Vånö

Hittade ett recept jag tänkte delge. Jag har dock inte testat själv ännu.

6 port.

1kg Lax
2tsk Grovmalen vitpeppar
½dl Salt
½dl Socker
Dill
3msk Talisker 10yo

Blanda salt, socker och peppar. Strö hälften av blandningen i botten av formen. Lägg i laxen och pensla den med Talisker. Strö därefter över resen av blandningen och dillen på laxen. Täck formen med plastfilm och låt den stå kallt i 2-3 dygn.

Vänd laxen några gånger under tiden. Servera laxen på sprött knäckebröd.

Dryckestips: Talisker 10yo

Annons:
CarpetDiem
2/3/10, 3:50 PM
#1

Du, detta låter ju nästan som det jag använde mig av i midsommras.

Det receptet fanns någonstans här på sajten.
Jag använde mig av en Ardbeg istället. Rökig blev både laxen å ja…

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Upp till toppen
Annons: