Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

00 Whiskyhistoria 01 Skotsk Single Malt, allmän diskussion. 02 Islay and Islands 03 Western och Northern Highlands 04 Speyside 05 Lowlands/Campbeltown 06 Eastern Highlands 07 Midlands 08 Blended Whisky 10 Irländsk Whisky 11 Engelsk Whisky 12 Whisky från Wales 13 Whisky i Norden 14 Whisky från västeuropa utom GB och IRL 15 Östeuropeisk Whisky 16 Japan 17 Asiatisk Whisky - dock ej Japansk 18 Nya Zeeland och Australien. 19 USA och Kanada 20 Övriga världen 25 Bourbon 30 Whiskytips 40 Whiskydrinkar 45 Whiskylikörer 46 Drinkar med whiskylikör 50 Med whisky i maten 51 Whisky till maten 52 Med whisky i baket 60 Omröstningar etc 65 Whiskyprovning 70 Böcker 75 Uttryck och facktermer 80 Samla whisky 90 Off Topic 999 Nyheter ! iFokus
50 Med whisky i maten

Whiskygravad lax från Vånö

2010-01-21 23:40 #0 av: Bogey

Hittade ett recept jag tänkte delge. Jag har dock inte testat själv ännu.

6 port.

1kg Lax
2tsk Grovmalen vitpeppar
½dl Salt
½dl Socker
Dill
3msk Talisker 10yo

Blanda salt, socker och peppar. Strö hälften av blandningen i botten av formen. Lägg i laxen och pensla den med Talisker. Strö därefter över resen av blandningen och dillen på laxen. Täck formen med plastfilm och låt den stå kallt i 2-3 dygn.

Vänd laxen några gånger under tiden. Servera laxen på sprött knäckebröd.

Dryckestips: Talisker 10yo

Anmäl
2010-02-03 15:50 #1 av: CarpetDiem

Du, detta låter ju nästan som det jag använde mig av i midsommras.

Det receptet fanns någonstans här på sajten.
Jag använde mig av en Ardbeg istället. Rökig blev både laxen å ja...

 

 

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.