Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

00 Whiskyhistoria 01 Skotsk Single Malt, allmän diskussion. 02 Islay and Islands 03 Western och Northern Highlands 04 Speyside 05 Lowlands/Campbeltown 06 Eastern Highlands 07 Midlands 08 Blended Whisky 10 Irländsk Whisky 11 Engelsk Whisky 12 Whisky från Wales 13 Whisky i Norden 14 Whisky från västeuropa utom GB och IRL 15 Östeuropeisk Whisky 16 Japan 17 Asiatisk Whisky - dock ej Japansk 18 Nya Zeeland och Australien. 19 USA och Kanada 20 Övriga världen 25 Bourbon 30 Whiskytips 40 Whiskydrinkar 45 Whiskylikörer 46 Drinkar med whiskylikör 50 Med whisky i maten 51 Whisky till maten 52 Med whisky i baket 60 Omröstningar etc 65 Whiskyprovning 70 Böcker 75 Uttryck och facktermer 80 Samla whisky 90 Off Topic 999 Nyheter ! iFokus
Mat

Grillade revbensspjäll med glaze

2009-04-16 13:39 #0 av: CarpetDiem

Nu nalkas grillsäsongen med stormsteg och vi måste hänga på. Här kommer ett smarrigt recept på grillade revbensspjäll med toner av whisky.

Ingredienser:revben200pxl.jpg

1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
1 tsk salt/ liter vatten
3 svartpepparkorn
1 lagerblad

Gör så här:

1. Gör glazen enligt recept

2. Lägg spjället i en stor kastrull och häll på vatten så att det täcker. Lägg i salt, peppar och lagerblad och låt kok upp. Låt sjuda på svag värme under lock i 30-45 minuter, beroende på tjocklek. Ta upp spjällen och låt dem svalna.

4. Grilla så här:
Grilla spjällen runt om på träkolsgrill. Det tar sammanlagt mellan 10 och 15 minuter. Grilla långt från glöden. Pensla med glaze före servering. Skär upp spjället så att varje bit har ben i sig.

Servera tillbehör efter önskemål. Bakad potatis, Sallad m.m. passar bra.

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-04-19 19:25 #1 av: CarpetDiem

Ingen som testade detta i helgen?

Han inte med själv. Det visade sig att grillen hade gått på lunch.

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-04-22 08:07 #2 av: Tatsja

Nej, tyvärr. Har en son som inte gillar kött. Efter att ha bott på en bondgård och det folket åt biff med pommes och bearneissås, 7 dagar i veckan, så mår han illa av kött. Däremot fisk, älskar han.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-04-22 13:46 #3 av: CarpetDiem

Förståndig grabb!
Men grillat är grillat - det går inte att komma ifrån.

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-04-24 09:39 #4 av: Tatsja

Jag älskar grillat. Men det är inte roligt att bara göra åt en själv. Så än så länge, äger jag ingen grill

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-04-24 11:14 #5 av: CarpetDiem

Köp en engångsgrill! Funkar skitbra om man inte ska göra nåt åt hela grannskapet.

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.