Annons:
Etiketteraustraliennya-zeeland
Läst 5754 ggr
CarpetDiem
4/13/09, 12:51 PM

Whisky i Australien - Bakery Hill

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

I Australien finns det en microdestilleri som ännu inte har kunnat producera några större mängder av denna Bakery Hill Single Malt Whisky.

distillery.jpg

I Melbourne's närhet

ligger detta microdestilleri, Bakery Hill, som inte ens kan uppge någon årsförbrukning.

En utbildan livsmedelskemist med namnet David Baker startade denna verksamhet 1998.
2002 destillerades den första whiskyn byggd på både inhemsk och importerad, från Skottland, malt.

Destilleriets Double Wood som slutlagras ppå portvinsfat är i alla fall undertecknad nyfiken på.

Doft & Smak

Mycket rökig havsbetonad doft med inslag av citron och körsbär.

Den rökiga smaken balanseras upp med toner av karamell och honung.
I den kraftfulla maltigheten kan man också känna toner av hav.

Eftersmaken är angenämt långvarig, värmande och fyllig. Givetvis utan att den härliga rökigheten försvinner helt.

distillery_bottles.jpg

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Annons:
Upp till toppen
Annons: