Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

00 Whiskyhistoria 01 Skotsk Single Malt, allmän diskussion. 02 Islay and Islands 03 Western och Northern Highlands 04 Speyside 05 Lowlands/Campbeltown 06 Eastern Highlands 07 Midlands 08 Blended Whisky 10 Irländsk Whisky 11 Engelsk Whisky 12 Whisky från Wales 13 Whisky i Norden 14 Whisky från västeuropa utom GB och IRL 15 Östeuropeisk Whisky 16 Japan 17 Asiatisk Whisky - dock ej Japansk 18 Nya Zeeland och Australien. 19 USA och Kanada 20 Övriga världen 25 Bourbon 30 Whiskytips 40 Whiskydrinkar 45 Whiskylikörer 46 Drinkar med whiskylikör 50 Med whisky i maten 51 Whisky till maten 52 Med whisky i baket 60 Omröstningar etc 65 Whiskyprovning 70 Böcker 75 Uttryck och facktermer 80 Samla whisky 90 Off Topic 999 Nyheter ! iFokus
Whiskydrinkar

Tävling - vem gör den godaste juldrinken?

2009-09-16 17:46 #0 av: CarpetDiem

En liten udda tävling kanske - men finns det så många whiskyrecept man kan koppla till julen? Näää - tänkte väl det. Då är det hög tid att skapa!

Tomtewhisky.jpgHo-ho-ho...

Finns det någon som kan blanda en JUL-drink till denna söta man, som just nu sitter och smider planer för vilka som ska få julklappar i år.

Jag vet i alla fall att den som gör den godaste juldrinken kommer att få en julklapp.

Förutsättningarna är enkla:

1. Drinken måste innehålla Whisky

2. Den måste också innehålla en ingrediens som man förknippar med jul. Och det ska vara något med smak. Jag godkänner inte en julgran som prydnad för att få till julmotivet.

När sen alla recept har kommit in (senast den 1:a december) kommer vi att ha en omröstning där alla har möjlighet att rösta på sin favorit.

Så börja blanda nu!

 

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-09-16 22:33 #1 av: [Asta]

Kommer du att testa alla förslagen på en och samma kväll?

Anmäl
2009-09-17 17:49 #2 av: CarpetDiem

Hick - schälvklart...!

 

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-09-19 00:46 #3 av: CarpetDiem

Skämt åsido!

Det blir givetvis en omröstning där alla kan vara med och rösta på samtliga bidrag.

 

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-09-19 00:57 #4 av: [Asta]

Annars hade det ju varit kul om du testade dem och spelade in en video samtidgt. Kanske något för youtube :)

Anmäl
2009-09-21 12:49 #5 av: CarpetDiem

He, he - skulle se jäkligt snyggt ut.

 

 

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-09-29 09:32 #6 av: Isak

Postar ett gammalt klipp för den som saknar inspiration till juldrinken.

 

Anmäl
2009-09-29 09:44 #7 av: CarpetDiem

Schysst!

Å du är väl ganska glad idag va' ? Med tanke på resultatet i Derbyt med stort D.

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-09-29 12:11 #8 av: Isak

Jodå, jag är så glad så jag var tvungen att boka en biljett till cupfinalen direkt när de släpptes. :D

Anmäl
2009-09-29 14:19 #9 av: tantan

nämen, en medgnagare! =)

Anmäl
2009-09-29 14:34 #10 av: CarpetDiem

Djurgårn o Bajen, snart på en grusplan nära dig...Skrattande

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-09-30 00:14 #11 av: tantan

snart i korpen heter det ;)

Anmäl
2009-10-07 16:16 #12 av: CarpetDiem

Med whisky är detta en traditionell dryck i Skottland
-i en rejäl Gaelic anda.

Och du kommer inte att bli besviken!

En skål med denna julglädje garanterar att du gör din julfest till en höjdare...

Den kan förberedas i god tid så länge du vispar den igen strax före servering.

Du behöver:

  • 6 ägg
  • 125g strösocker
  • 600 ml vispgrädde
  • 350 ml whisky
  • 200 ml vit rom
  • 450 ml mjölk
  • 1 apelsin, 1 citron och 1 lime - rivna
  • Muskot
  • Kanel

Börja med att separera äggen i gulor och vitor.

I en kyld skål - vispa socker och äggulor tillsammans tills den blir blek och krämig.

I en annan skål vispa äggvitorna till tjockt och vitt skum.
Och i ännu en skål, vispa grädden tills den blir lagom tjock. Inte smör och inte för rinnig.

Vänd ner äggvitorna i äggulan och socker blandningen, vänd sedan i grädden.
Häll detta i en stor Punch skål.
Vispa långsamt  i whisky, rom och mjölk.

Täck över och låt stå i kylskåp i minst 2 timmar.

Vispa före servering och strö över rivna skalen,  färskriven muskot och lite kanel.

Om det är en kall natt, kommer dina vänner älska dig om du bjuder på denna Toddy.

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-10-07 19:58 #13 av: t-bird63

Hoppas nästan på en riktig vargavinter nu. Tungan ute

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.